Traprenovatie zelf doen? De 5 grootste valkuilen – DEEL 2

Wil je een Traprenovatie zelf doen? Het lijkt wellicht simpel maar schijn bedriegt. In het eerste deel van ons blog lieten we al drie grote valkuilen zien waar je rekening moet houden bij een traprenovatie, waaronder:

  • Tijd: het zelf renoveren kost vaak meer tijd dan gedacht.
  • Rommel: het renoveren van een trap brengt veel rommel met zich mee.
  • Materiaalkeuze: vaak wordt het verkeerde materialen gekozen voor je trap dat zorgt dat je niet lang plezier van je gerenoveerde trap zult hebben.

In dit laatste deel laten we je de twee andere valkuilen zien waar je rekening meet moet houden bij een traprenovatie.

Valkuil 4: zelf renoveren is duurder dan gedacht

Je hebt besloten om je trap zelf te renoveren, het is goedkoper, denk je. Het zelf renoveren van je trap geeft echter geen garantie, hoogstens op de gebruikte materialen.

We zien heel vaak dat de gekozen opties op de lange termijn niet de gewenste effecten hebben: de bekleding laat los door slechte lijm, er zitten nieuwe deuken in de trap, de verf blijkt toch niet helemaal goed te hechten etc.. Het zal niet de eerste keer zijn dat er tijdens het renoveren voor andere opties gekozen wordt waardoor de kosten aan de materialen alleen al de pan uitrijzen. Los van alle uren die je er zelf insteekt.

Het grootste probleem doet zich echter op de lange termijn voor: want hoelang blijft je gerenoveerde trap goed? Zeker bij bijvoorbeeld houten trappen zien we dat er al snel nieuwe en storende beschadigen te zien zijn. Zeker bij het verven van trappen. Voordat je weet ben je nog geen jaar verder en kun je alweer bijna opnieuw beginnen. Met alle extra kosten. Traprenovatie Expert biedt enkel 100% onderhoudsvriendelijke trappen, gemaakt van de beste en stevigste materialen op de markt.

Valkuil 5: plezier is maar van korte duur

Je hebt toch doorgezet. Het is je gelukt! De trap is volledig zelf gerenoveerd, iets om trots op te zijn! Na een aantal maanden zie je dat de eerste dingen toch al beginnen los te laten, oh nee, al het werk voor niks… Ondanks al je inspanningen en vele bestede uurtjes is het materiaal dat je gebruikt hebt toch niet geschikt voor op de soort trap. Onze experts weten exact wat je nodig hebt voor je trap, door de juiste materialen, de juiste apparatuur en natuurlijk het vakwerk van onze monteurs garanderen wij een langere levensduur. We zijn zo overtuigd van de kwaliteit dat we maar liefst 20 jaar garantie geven op al onze renovaties!

Begin je toch te twijfelen of het zelf renoveren van je trap de beste optie is? In ons eerdere blog lees je meer over het belang van een veilige trap

Wil je weten wat Traprenovatie Expert voor jouw trap kan betekenen. Vraag dan kosteloos een offerte aan!

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.