De betonlook trap: dit moet je weten

Ben je op zoek naar een betonlook trap? In dit blog vertellen we je alles over dé trap-trend van 2022: de betonlook trap.

De trap heeft het regelmatig zwaar te verduren en het is dan ook geen wonder dat je trap een keer aan grondige renovatie toe is. Wanneer dit moment aanbreekt kom je voor een moeilijke keuze te staan, want welke look wil je de trap geven? Velen willen een mooie, tijdloze en moderne uitstraling. Een betonlook trap is dan een perfecte keuze. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor deze prachtige look.

Wat is een betonlook trap?

Een betonlook trap is niet hetzelfde als een trap van beton. Bij een betonlook trap geniet je van de uitstraling van echt beton maar hoef je geen beton aan te brengen op de trap. Beton is namelijk een materiaal dat je niet zomaar op je trap kunt gebruiken.

Als je een betonlook wilt voor jouw trap adviseren we een professionele traprenovatie met overzettreden. Dit zorgt voor de meest realistische look. Er zitten namelijk geen oneffenheden meer in je trap en bovendien is de trap slijtvast en volledig onderhoudsvrij. Als je bijvoorbeeld werkt met verf, is de kans zeer groot dat je na enkele maanden al de eerste slijtage ziet waardoor het hele betonlook effect weg is. Bovendien blijft je dan bezig met verven.

Beton-look overzettreden hebben daarbij vele voordelen:  

 • Je hoeft de trap niet geheel te vervangen door een nieuwe betonnen trap.
 • Hierdoor is een betonlook trap een stuk voordeliger dan het plaatsen van een betonnen trap.
 • Bij een betonnen trap heb je meestal veel last van stof en deze is tevens lastig schoon te maken (en onderhouden).
 • Een betonlook past bij ieder interieur, klassiek, industrieel en modern.
 • Vrijwel iedere trap is geschikt om overzettreden te plaatsen met een betonlook. Wil je weten of jouw trap geschikt is? Doe dan onze traptest.

Welk materiaal voor een betonlook trap?

Bij een professionele traprenovatie heb je de keuze uit verschillende materialen voor de beton-look overzettreden. Zo heb je de keuze uit: hout, HPL, pvc en vinyl. Ben je benieuwd wat de eigenschappen en voordelen zijn van ieder materiaal? Lees dan ons vorige blog: De ins en outs van een traprenovatie: Welke materialen kies ik?

Voordelen van een betonlook traprenovatie door Traprenovatie Expert

Het plaatsen van een hele nieuwe trap brengt veel kosten met zich mee. Wij werken met betonlook-overzettreden die we plaatsen over de huidige traptreden. De voordelen van Traprenovatie Expert op een rijtje:

 • Binnen 1 dag geïnstalleerd, zonder hak- en breekwerk.
 • Geluiddempend
 • 100% Onderhoudsvrij
 • 20 jaar garantie
 • Kras- en slijtvast
 • Antislip en anti-allergisch

De kosten van een traprenovatie

De kosten van een trap zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo bepalen onder andere de vorm van de trap, het aantal traptreden en het materiaal wat de kosten zijn. Om een duidelijk beeld te krijgen van het totale kostenplaatje kun je via deze pagina heel eenvoudig een kosteloose offerte aanvragen.  

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.