De kosten voor een vinyl traprenovatie

Ben jij ook benieuwd naar de kosten voor een Vinyl traprenovatie? In dit blog vertellen we je er alles over. Vinyl is op dit moment een zeer populaire bekleding voor je trap. Waar vinyl vroeger de uitstraling had van een ‘zeil’ op je trap is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Een vinyl bekleding is tegenwoordig verkrijgbaar in ontzettend veel designs en kleuren, waaronder de zeer populaire beton-look. In dit blog laten we je zien wat de voordelen zijn van een vinyl traprenovatie en met welke kosten je rekening moet houden.

De voordelen van een vinyl traprenovatie

Vinyl is niet voor niets een van de meest gekozen materialen om je trap mee te renoveren. Het materiaal biedt tal van voordelen. De drie belangrijkste redenen om voor een vinyl traprenovatie te kiezen zijn:

1 Veel mogelijkheden en betaalbaar

Vinyl biedt ontzettend veel mogelijkheden. Vinyl is namelijk een materiaal dat verschillende looks kan geven zonder dat je de complete trap hoeft te vervangen. Wil je bijvoorbeeld een beton-look trap? Vinyl is de oplossing! Er komt geen beton aan te pas. Vinyl wordt namelijk over je huidige treden geplaatst. Zeker als je kiest voor een professionele renovatiepartner (zoals Traprenovatie Expert) is het haast niet van echt te onderscheiden. Traprenovatie Expert werkt met overzettreden voorzien van een vinyl toplaag in plaats van het rechtstreek verlijmen van vinyl op je bestaande trap. Dit zorgt voor meer mogelijkheden, een veel beter resultaat en langere levensduur. Bovendien is vinyl een betaalbaar en duurzaam alternatief voor andere materialen zoals bijvoorbeeld hout.

2 Dempende werking en veilig

Wanneer je kiest voor een vinyl traprenovatie, kies je voor het meest geluiddempende materiaal dat beschikbaar is. In tegenstelling tot hout en laminaat is een trap met vinylbekleding een stuk minder gehorig. Daarnaast heeft vinyl een licht stroeve oppervlakte met voelbare structuur. In combinatie met het geïntegreerde anti-slip profiel zorgt dit ervoor dat je jarenlang vertrouwd en veilig de trap op en af kunt lopen.

3 Eenvoudig schoon te maken en 100% onderhoudsvrij

Vinyl is een stevig materiaal en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt een vinyl trap eenvoudig schoonmaken met een stofzuiger en vochtige doek. Je hoeft je hierbij zeker geen zorgen te maken dat er ‘vochtbobbels’ ontstaan.  Het vocht kan namelijk niet door het materiaal dringen. Als je voor een professionele renovatie kiest ben je er ook van verzekerd dat er geen kieren of spleten meer in je trap zitten waar vuil en vocht zich kan ophopen door de gebruikte overzet-treden.

Kosten vinyl traprenovatie

De belangrijkste factor om de kosten van een vinyl traprenovatie te berekenen is het type trap en het aantal treden. Een rechte open trap is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger en goedkoper om te renoveren dan een gesloten trap met een hoek. Hoe hoger het aantal treden en hoe complexer de vorm van de trap is, hoe hoger de kosten voor een traprenovatie zijn.

We adviseren om altijd te kiezen voor een professionele renovatiepartner. Een traprenovatie is een zeer nauwkeurig karwei. Zeker bij vinyl bekleding is het belangrijk dat deze zeer nauwkeurig en goed gelegd wordt zodat je zeker weet dat je er tientallen jaren geen omkijken meer naar hebt.

Traprenovatie Expert is zo’n professionele partner en biedt:

  • Hoogwaardige overzet-treden die zorgen voor een naadloze trapbekleding.
  • Grote keuze aan kleuren en designs voor je vinyl bekleding.
  • Gereed binnen in 1 dag.
  • 20 jaar garantie.
  • 100% onderhoudsvrije trap.
  • Gericht advies aan huis.
  • Professionals met ruime ervaring die zonder enige overlast je trap volledig renoveren: zonder hak- en breekwerk!
  • Tal van extra mogelijkheden: zoals ledverlichting en bijpassende trapleuning.

Om erachter te komen wat de kosten zijn voor een vinyl traprenovatie bij Traprenovatie Expert kun je kosteloose een offerte aanvragen. De prijs is namelijk volledig afhankelijk van jouw trap en specifieke behoeften.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.