De ins en outs van een traprenovatie: Welke materialen kies ik?

Welke materialen kies ik bij een traprenovatie? Een trap is naast functioneel ook een zeer belangrijk onderdeel van het interieur en één van de eerste dingen die gasten zien wanneer ze binnenkomen. Het is daarom belangrijk dat je trap past bij de rest van je huis. Gelukkig zijn er diverse materialen geschikt waarmee jij van jouw trap een eye-catcher kunt maken.

Materialen traprenovatie: de mogelijkheden

Bij een traprenovatie is een breed pallet van materialen mogelijk. Of je nu kiest voor een klassiek, modern of landelijk uiterlijk van je trap, er is voor ieder wat wils en er zijn altijd materialen die geschikt zijn voor jouw trap en interieur. Welke materialen je ook kiest, wij zorgen dat jouw trap veilig is. In een eerder blog lees je alles over de veiligheid die onze materialen bieden.

1. Stoffen bekleding

Een stoffen bekleding is al jaren een populair materiaal voor een traprenovatie. Met name wanneer er een tapijt onder de trap ligt is dit materiaal uitermate geschikt aangezien dit zorgt voor een mooie overloop tussen de verdiepingen. Hoewel een stoffen bekleding een warme uitstraling geeft heeft het ook nadelen aangezien het gevoelig is voor vuil en stof. Zeker bij lichtere stoffen kan je trap er naar verloop van tijd vies uit gaan zien.

2. Houten trapbekleding

Hout als materiaal voor je traprenovatie is altijd een uitstekende keuze. Dit materiaal geeft veel mogelijkheden in kleuren en uitvoeringen en kan van jou trap een eye-catcher maken. Zo is het mogelijk om traprenovatie materialen te kiezen die een robuuste uitstraling geven maar ook een subtiele, elegante look geven aan jouw trap.

Veel mensen kiezen tegenwoordige voor houten overzettreden. Deze worden over de bestaande houten trap geplaatst, maar kunnen ook geplaatst worden op een betonnen trap, open trap of zelfs een spiltrap! Klik hier voor meer info.

3. HPL-trapbekleding

HPL staat voor High Pressured Laminate. De treden van een HPL-trap bestaan uit drie verschillende lagen:

  • Basis-laag: deze zorgen voor de stevigheid.
  • Decoratie laag: hiermee wordt de uitstraling bepaald. Er zijn tal van opties aan designs en kleuren.
  • Toplaag: dit is een speciale melanine-hars laag die zorgt dat de trap krasbestendig en veilig is.

HPL-trapbekleding is zeer onderhoudsvriendelijk en biedt jarenlang woonplezier.

4. Pvc-trapbekleding

Naast HPL behoort pvc-trapbekleding ook tot een van de meeste populaire materialen voor een traprenovatie. PVC kan namelijk tegen een stootje, is zeer stevig en veilig (door de hoge antislip waarde).

Er zit wel een duidelijk verschil in het aanbrengen van de PVC. Veel aanbieders werken met losse PVC stroken. Hierdoor kunnen naden ontstaan waar vuil en stof achter kan blijven. Bij Traprenovatie Expert wordt gewerkt met machinaal geproduceerde PVC-overzettreden. Deze worden volledig op maat gemaakt voor uw trap waardoor alles naadloos op elkaar aansluit en vuil en stof nergens achter kunnen blijven!

5. Vinyl trapbekleding

Vinyl is een populair en veel gebruikt materialen voor vloeren. Het is daarmee ook uitermate geschikt als materiaal voor een onderhoudsvrije trap. Wanneer u kiest voor een traprenovatie met vinyl heeft u nooit meer last van beschadigingen of slijtageplekken. Bovendien is het toepasbaar op bijna elke trap.

Dit waren de populairste materialen voor trappen. Goed om te weten: niet iedere soort trap is geschikt voor ieder materiaal. Wil je weten welk materiaal mogelijk is op jouw trap? Doe dan onze trappentest.

Je kunt uiteraard ook direct een offerte aanvragen. Dit is geheel kosteloos en kosteloos.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.