De voordelen van een open trap dicht maken.

Hoewel een open trap een ruimtelijk gevoel geeft, kiezen veel mensen ervoor om een open trap dicht te laten maken. Maar waarom eigenlijk? Welke voordelen heeft een open trap dicht maken? En wat kost het om een open trap dicht te laten maken? Hoe hou je een dichte trap toch nog een beetje ruimtelijk? In dit blog lees je er alles over.

Is mijn open trap geschikt om dicht te maken?

Vrijwel alle open trappen zijn dicht te maken. Om je vooraf een goede voorstelling te maken hoe het eindresultaat eruit komt te zien kun je bijvoorbeeld stootborden van karton maken. Deze plaats je dan voorzichtig en tijdelijk tussen de treden. Je ziet dan meteen wat een dichte trap met de lichtinval in je huis doet. Wordt het erg donker voor je gevoel? Overweeg dan trapverlichting in de treden. Dit kan tijdens de traprenovatie aangebracht worden en daarmee creëer je meteen een veilige en sfeervolle trap.

Een open trap dichtmaken: de voordelen

Voordeel 1: ruimte creëren

Heb je behoefte aan extra bergruimte? Ook dan is een open trap dicht maken een slimme optie. Onder een trap zit namelijk vaak veel loze ruimte. Door de trap dicht te maken kun je, in de meeste gevallen, binnen no-time extra opbergruimte creëren.  Laat bijvoorbeeld onder de trap een kast maken die multifunctioneel inzetbaar is. Afhankelijk van waar in huis de trap staat kun je een garderobekast maken onder de trap. Maar ook wordt een trapkast vaak gebruikt als voorraadkast of dé plek voor je poetsspullen en de stofzuiger.

Voordeel 2: Energie besparing

Een open trap isoleert natuurlijk minder dan een dichte trap. De warmte schuift lekker tussen de treden door en gaat daarom veelal verloren bij een open trap. Een dichte trap is een stuk energiezuiniger omdat de warmte beter in de ruimte kan blijven.

Voordeel 3: Veiligheid

Omdat je bij een dichte trap optisch beter ziet waar je de trap het beste kunt betreden is een dichte trap veiliger. Vooral ouderen vinden het lopen op een dichte trap gemakkelijker en voelen zich veiliger op een dichte trap. Maar ook met kleine kinderen is een dichte trap een goede optie. Kinderen kunnen door de open trap treden vallen met alle gevolgen van dien. Wist je trouwens dat de traprenovaties van Traprenovatie Expert uitgevoerd worden met anti-slip treden? Extra veilig dus. 

Voordeel 4: Geen onderhoud meer

Wanneer je de open trap dicht laat maken door de vakmensen van Traprenovatie Expert word je open trap een mooie, onderhoudsvrije dichte trap die niet piept en kraakt, onderhoudsvrij én veilig is. Zeg nou zelf; dat wil jij toch ook? Doe de online traptest of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voordeel 5: Geluidsisolatie

Een open trap kan voor geluidsoverlast zorgen. Geluid kan namelijk gemakkelijk door de open trap heendringen. Hierdoor kun je op de andere verdieping geluidsoverlast hebben. Door de trap dicht te maken, wordt geluid gedempt en heb je minder geluidsoverlast. Boven kun je dan in alle rust slapen terwijl de tv beneden aanstaat zonder rekening met het geluid te hoeven houden.

Een open trap dichtmaken: kosten

Omdat de kosten van een traprenovatie afhankelijk zijn van je wensen kun je het beste een kosteloze offerte aanvragen. Zo weet je vooraf precies wat de kosten gaan worden. Ben je nog op zoek naar inspiratie om van je open trap een dichte trap te maken? Bezoek dan onze showroom of neem contact met ons op. Onze vakmensen denken graag met je mee. Hun jarenlange ervaring zorgt ervoor dat geen trap te moeilijk is.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.