Open trap renoveren? Hier moet je op letten

Wil je een open trap renoveren? In dit artikel lees je er alles over. Een open trap komt vaak voor als verbinding tussen de eerste verdieping en de zolder.  Echter zie je tegenwoordig dat in steeds meer (nieuwbouw)huizen ook op de benedenverdieping een open trap geplaatst wordt. Dat is vooral het geval bij huizen waar de trap in de woonkamer staat. Een open trap is dan ook een erg mooi gezicht, zeker als de trap gloednieuw is.

Omdat een open trap geen stootborden heeft, ziet de trap er minder massief uit. Het grootste voordeel van een open trap is het ruimtelijk effect. Zeker wanneer deze trap zeer aanwezig is in bijvoorbeeld de woonkamer. Het is dan een opvallend onderdeel van het gehele interieur.

Hoe renoveer je een open trap?

Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het renoveren van je open trap. In de meeste gevallen zal men de trap gaan schuren en vervolgens schilderen. Hier kleeft wel een groot nadeel aan. Na verloop van tijd (meestal al na enkele maanden) is de eerste slijtage alweer te zien. Ook al heb je een goede verf gekozen, het is bijna onmogelijk om de trap er voor een langere tijd als nieuw uit te laten zien. Het liefst wil je een onderhoudsvrije trap waar je geen omkijken meer naar hebt.

Een oplossing hiervoor zijn zogenaamde ‘overzet-treden’. Deze worden geplaatst door een professioneel renovatiebedrijf, zoals Traprenovatie Expert. Deze overzettreden worden volledig op maat gemaakt voor jouw trap. Ze worden bevestigd op de huidige treden met speciale geluiddempende lijm. Groot voordeel is dat de trap hiermee in één keer volledig onderhoudsvrij wordt. Je bent in één keer verlost van al het onderhoud en dat gegarandeerd 20 jaar lang door de garantie van Traprenovatie Expert.

Soorten materialen (en looks) voor een open trap

Een ander voordeel van een professionele traprenovatie voor je open trap zijn de vele mogelijkheden qua materiaal. Je kunt je open trap namelijk een compleet nieuwe look meegeven. Daarbij maakt het niet uit wat het oorspronkelijke materiaal is van de huidige trap (meestal is dat hout of steen). Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden in materialen en looks.

Betonlook open traprenovatie

Een open trap met een beton-look ziet er luxe uit en is momenteel zeer populair. De Beton-look geeft een ruimtelijk, maar vooral tijdloos, uiterlijk aan de trap. Bovendien is deze eenvoudig in onderhoud en zie je er ook minder vuil op (zeker in vergelijking met een witte trap).

Houten open traprenovatie

Hout is een heel ander materiaal dan beton. Een open trap met houten overzettreden oogt mooi in huizen met bijvoorbeeld een laminaat vloer. Open trappen met houten overzettreden worden veel geplaatst in nieuwe woningen. Met een traprenovatie wordt je trap weer als nieuw. Zowel enkelvoudige als volledige open traprenovaties zijn mogelijk. Na een renovatie van Traprenovatie Expert kun je binnen één dag genieten van een nieuwe houten open trap.

Stenen open traprenovatie

Bij Traprenovatie Expert maken we de renovatie van je stenen trap eenvoudig en overzichtelijk. Hierbij behoudt de trap de unieke uitstraling die alleen stenen treden bieden. We kunnen overzettreden plaatsen met een unieke (natuur)steenlook over je bestaande stenen of houten trappen. Hiermee kun je dus ook trappen van een ander materiaal een steen-look geven.

Je hoeft alleen de keuze te maken hoe de trap eruit komt te zien, Traprenovatie Expert regelt de rest. Binnen één dag, zodat je nog dezelfde avond gebruik kunt maken van je schitterende, gerenoveerde trap.

Benieuwd naar de kosten van een open traprenovatie?

De experts van Traprenovatie Expert zijn gespecialiseerd om uw trap volledig naar jouw wensen te renoveren. Als je trap door Traprenovatie Expert gerenoveerd wordt, is de trap binnen één dag klaar. Ook hebben onze trappen een garantie van 20 jaar!

Ben je benieuwd naar de kosten van een volledige professionele traprenovatie door Traprenovatie Expert? Vraag dan hieronder gelijk een kosteloze offerte aan. Wij helpen je graag.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.