Een gerenoveerde trap is een veiligere trap

Vooral voor jonge kinderen en senioren zijn de risico’s het grootst. Veiligheid is dan ook een belangrijke beweegreden voor mensen om hun bestaande trap te laten renoveren. Wij vertellen u kort op welke punten wij met een traprenovatie uw bestaande trap een stuk veiliger kunnen maken. Wat overigens niet wegneemt dat u ook bij het op- en afgaan van een gerenoveerde trap altijd uw hoofd erbij moet houden.

Anti-slip werking

Kiest u voor een traprenovatie met overzettreden van het onderhoudsvriendelijke en oersterke materiaal HPL (kunststof), dan gaat u er qua veiligheid direct op vooruit. In de HPL-treden zit een aluminium legering die zorgt voor een remmende werking. Door dit anti-slipeffect glijdt u minder snel uit. Nog een winstpunt op veiligheidsgebied: HPL-treden zijn brandvertragend.

Stevige trapleuning

Een goed bereikbare en stevige trapleuning biedt, zeker aan ouderen en kinderen, extra veiligheid en houvast. Een goede trapleuning helpt u om uw evenwicht te bewaren en vallen te voorkomen. Tegen elk type wand kunnen wij voor u een stevige trapleuning monteren die past bij de materiaalkeuze en uitstraling van uw gerenoveerde trap. Ook het monteren van een speciale kindertrap-leuning behoort tot de mogelijkheden.

Balustrade met veiligheidsglas

Een andere effectieve manier om vallen van een trap te voorkomen, is het plaatsen van een balustrade. Daarbij is het belangrijk dat kinderen niet onder de balustrade door kunnen kruipen en dat eventuele spijlen dicht genoeg bij elkaar staan. Wij hebben een groot aantal balustrades in ons assortiment van rvs, gewalst staal en HPL-kunststof. Kiest u voor het gebruik van glas in uw balustrade, dan gebruiken we altijd gehard en gelaagd veiligheidsglas.

LED-verlichting

Zorg voor voldoende licht is een even simpel als doeltreffend advies om de veiligheid op een trap te vergroten. Een donkere trap is en blijft nu eenmaal levensgevaarlijk. Door LED-verlichting in te bouwen, bijvoorbeeld aan de onderkant van de overzettreden, maakt u de treden extra goed zichtbaar en verkleint u de kans op mis stappen. In combinatie met een bewegingssensor weet u zeker dat de trap goed verlicht is op de momenten dat u ‘m betreedt.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.