Traprenovatie trends 2022

Het jaar 2022 is net begonnen en dus is het tijd om vooruit te blikken op wat het komende jaar de traprenovatie trends gaan zijn. Misschien ergert u zich ook al jaren aan die krakende trap, die losse treden of de afgebladerde verf. Dit jaar is het moment om over een traprenovatie na te denken!

Trend 1: meer kleur

Waar de afgelopen jaren neutrale kleuren de trend bepaalde in het interieur zien we in 2022 meer verschillende kleuren terugkomen. Neutrale kleuren zijn nog steeds het meest populair, maar we zien dat de traprenovatie trends in 2022 meer ruimte bieden voor verschillende kleuren. De meest heftige kleuren blijven voorlopig nog wel even achterwege maar we zien dat rode, groene en bruine tinten steeds meer aanwezig gaan zijn in het interieur. Dus ook bij het renoveren van de trap. Deze kleuren geven een warm en huiselijk gevoel aan het interieur en zijn daarnaast ook nog eens eenvoudig te combineren met andere kleuren. Bij traprenovatie expert hebben we een verscheidend aanbod aan kleuren die geschikt zijn voor jouw trap. Wilt u alvast wat meer inspiratie op doen over de mogelijkheden die wij bieden? Neem dan contact op.

Trend 2: de betonlook

Trappen die eruitzien alsof ze gemaakt zijn van beton zijn ook van de trends voor 2021. We zien dit ook terug op bijvoorbeeld aanrechtbladen. Het gaat in de meeste gevallen niet om een trap die daadwerkelijk van beton gemaakt wordt maar om overzettreden die over een bestaande trap geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan een houten trap waar HPL of PVC treden overheen geplaatst worden die een unieke beton-look geven.

Trend 3: duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds prominentere rol in ons leven. Zo wordt elektrisch rijden steeds populairder, letten mensen meer op de consumptie van duurzaam gekweekt voedsel en neemt de populariteit van tweedehands kleding toe. Deze trend is ook terug te vinden in het interieur, materialen die gebruikt worden bij het renoveren van trappen zijn steeds duurzamer. De materialen die wij gebruiken bij het renoveren van uw trap zijn van hoge kwaliteit waardoor de levensduur toeneemt. Hierdoor is het renoveren van uw trap niet iets wat vaker hoeft te gebeuren, sterker nog wij bieden 20 jaar garantie op al onze traprenovaties

Trend 4: Ronde vormen

Een trend die zich gaat door ontwikkelen in 2022 zijn de ronde en organische vormen. We zien steeds vaak ronde vormen terugkomen in meubels die gemaakt zijn van zachte stoffen. In 2020 en 2021 zijn we veel thuis geweest en is de behoefte toegenomen om hier een vertrouwde, zachte plek van te maken. Ook uw traprenovatie kan onderdeel uitmaken van deze trap door de keuze van het materiaal en de vormen van de afwerking. Zo hebben wij keuze uit verschillende bekledingen van hoge kwaliteit voor uw trap en kunnen we uw trap een mooie ronde afwerking meegeven zodat deze helemaal past bij de rest van uw interieur.

Trend 5: Ledverlichting

Geef uw trap een unieke look met prachtige geïntegreerde Led-verlichting. Deze wordt verwerkt in de treden of in de trapleuning. Het geeft niet alleen een unieke look maar zorgt ook voor een nog veiligere trap! Bovendien worden veel trappen uitgerust met sensoren, hiermee gaat de verlichting vanzelf aan zodra u de trap op of af wilt gaan. Natuurlijk gaat deze ook vanzelf weer uit. Bekijk alle mogelijkheden hier.

Bij Traprenovatie Expert zit u wat betreft de trends voor 2022 helemaal goed. Wij kunnen uw trap weer helemaal up-to-date maken volgens de laatste trends. Ben je benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag hier kosteloos een offerte aan.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.