Traptapijt: favoriete plek van de huisstofmijt

Allergie voor huisstofmijt komt vaak voor en kan vervelende allergische reacties veroorzaken zoals astma en eczeem. Wat dat met onze traprenovaties te maken heeft? Best wel veel!

We komen heel vaak in woningen waar de bestaande trap nog is voorzien van traptapijt. En laat dat nu net een van de favoriete plekken zijn waar die kleine, totaal onzichtbare huisstofmijt zich ophoudt.
 
Heeft u zelf last van huisstofmijtallergie, dan moet u structureel een aantal maatregelen nemen om voor uzelf een aangenaam leefklimaat in huis te creëren. Dat doet u o.a. door regelmatig alle vertrekken in uw huis te luchten en alles goed schoon te houden. Maar ook door de tapijten in uw huis te vervangen door een gezonder en schoner alternatief.

Vervangen traptapijt of renoveren trap?

Natuurlijk: het vervangen van tapijten kan best kostbaar zijn. Er zijn allerlei alternatieven op de markt. Van linoleum, vinyl en natuurlijke kurkvloeren tot tegels, hout en katoenen tapijten die u kunt uitwassen. Ook als vervanger voor uw traptapijt is er van alles te vinden.

Mocht u overwegen om uw traptapijt te vervangen, laat u dan ook eens informeren over de kosten van een complete traprenovatie door Traprenovatie Expert. Jaarlijks transformeren wij vele honderden open en dichte trappen van hout en beton naar schone en gezonde trappen van HPL kunststof. 

Onderhoudsvrij en makkelijk schoon te houden
Een door ons gerenoveerde trap met HPL-overzettreden is volledig onderhoudsvrij. Dit in tegenstelling tot uw oude, houten trap. HPL is bovendien een materiaal dat u eenvoudig met een vochtig doekje schoonmaakt. Vuil en viezigheid krijgen weinig kans op de uit één stuk gemaakte treden. En huisstofmijt al helemaal niet.

Traprenovatie is een duurzame oplossing

Wist u trouwens dat een traprenovatie naast kostenefficiënt ook duurzaam is? We plaatsen onze overzettreden van HPL kunststof namelijk over uw bestaande traptreden heen: deze hoeven dus niet onnodig te worden weggegooid, maar behouden ‘onzichtbaar’ hun functie in uw gerenoveerde trap. Ook dat wordt voor veel mensen een steeds belangrijker argument om niet voor een compleet nieuwe trap maar een traprenovatie te kiezen.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.