Trap minder glad maken

Een veilige trap in huis is essentieel. De trap minder glad maken is daarom een echte must-do wanneer je een gladde trap in huis hebt. Een gladde trap kan namelijk leiden tot gevaarlijke situaties zoals uitglijden en vallen. Gelukkig zijn er diverse manieren om een trap minder glad te maken. Een populaire en effectieve oplossing voor een gladde trap is het plaatsen van antislip treden. Door te kiezen voor een duurzame en uiterst veilige oplossing zoals overzettreden van Traprenovatie Expert, voorkom je gladde traptreden én creëer je een veilige en mooie trap. Tijdelijke oplossingen zoals trapmaantjes of antislip tape kunnen helpen, maar zijn vaak niet voldoende om gladde trappen op de lange termijn te voorkomen. Het plaatsen van antislip overzettreden biedt een blijvende oplossing voor een gladde trap.

Wat te doen tegen een gladde trap?

Een gladde trap kun je eenvoudig aanpakken! Met de juiste materialen en technieken maak je van je gladde trap weer een veilige trap. Trapmaantjes en antislip tape zijn eenvoudig aan te brengen, maar niet duurzaam of passend bij het interieur. Vaak zijn ze snel aan vervanging toe, waardoor het geen duurzame oplossing van de gladde trap is.

Door te kiezen voor overzettreden van Traprenovatie Expert kies je voor een duurzame en stijlvolle oplossing. De treden worden voorzien van een antislip laag, zodat je veilig de trap op- en af kunt, dag in, dag uit. Ook zijn deze overzettreden speciaal ontworpen om je gladde trap veilig te maken zonder dat je moet inleveren op de uitstraling van je interieur.

We hebben een kort overzicht voor je gemaakt met gladde trap oplossingen:

  • Met stip op 1: Antislip traptreden: De onderhoudsvrije overzettreden van Traprenovatie Expert geven extra grip, zijn veilig, naadloos en in heel veel kleuren en stijlen verkrijgbaar.
  • Trapverlichting: Goede trapverlichting helpt om de treden duidelijk te zien en vermindert het risico op uitglijden en vallen.
  • Trapleuning: Een stevige en goed bevestigde trapleuning biedt extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het trap op en trap af gaan.
  • Schoenen en pantoffels: Ga bij voorkeur nooit op sokken de trap op en af. Sokken zijn glad en hierdoor kun je gemakkelijker uitglijden. Door schoenen of pantoffels te dragen heb je meer grip op de trap en glij je minder gemakkelijk uit.

 

Welke trapbekleding is niet glad?

Bij het kiezen van trapbekleding is het belangrijk om goed naar je wensen en eisen te kijken. Voor een veilige trap let je goed op antislip eigenschappen. Materialen zoals HPL, PVC of vinyl bieden goede grip en zijn ideaal voor een veilige trap.
De overzetreden van Traprenovatie Expert zijn standaard voorzien van antislip. Dit maakt ze veilig en onderhoudsvriendelijk. Deze treden zijn beschikbaar in heel veel kleuren en stijlen, zodat je trap niet alleen veilig is, maar ook mooi.
En andere optie om je trap minder glad te maken is tapijt. Het nadeel van tapijt echter wel dat tapijt veel onderhoud vergt en na verloop van tijd alsnog glad kan worden. 

Veiligheid voorop; Hoe de trap stofvrij maken?

Een schone trap is niet alleen mooier, maar ook veiliger. Stof en vuil kunnen de traptreden glad maken, dus hou de trap zo veel mogelijk stofvrij en schoon. Door de trap vrij te houden van vuil, stof en vocht voorkom je extra gladheid op de trap. Een trap stofvrij maken is heel eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek is meestal voldoende. Zorg dat de treden goed droog zijn voordat je de trap weer gebruikt om uitglijden te voorkomen.

Oplossing traprenovatie gladde trap

Wil je voor eens en voor altijd afscheid nemen van je gladde trap? Kies dan voor een professionele traprenovatie met overzettreden van Traprenovatie Expert. De overzettreden van Traprenovatie Expert bieden een uitstekende oplossing voor een gladde trap. Ze zijn, voorzien van antislip, maar ook duurzaam en stijlvol. Daarnaast worden ze naadloos, binnen 1 dag, zonder hak- en breekwerk, aangebracht in de kleur en patroon van jouw keuze. 

Voordelen van overzettreden van Traprenovatie Expert

  • Veiligheid: De traptreden zijn voorzien van antislip voor maximale veiligheid
  • Duurzaamheid: Gemaakt van hoogwaardige materialen die lang mee gaan. Mede daarom krijg je bij ons 20 jaar garantie. 
  • Uiterlijk: Het oog wil ook wat! Daarom zijn de veilige overzettreden verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren om de trap perfect af te stemmen op je interieur.
  • Onderhoudsvriendelijk: De veilige overzettreden van Traprenovatie Expert zijn onderhoudsvrij en eenvoudig schoon te maken.
  • Deskundige vakmensen: Onze vakmensen plaatsen de overzettreden nauwkeurig, naadloos en met oog voor detail voor optimale veiligheid.

 

Wil je meer weten over hoe je de trap minder glad kunt maken? Bezoek dan onze showroom of neem contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden voor jouw trap. Onze vakmensen staan klaar om je van een goed en eerlijk advies te voorzien en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Met de onderhoudsvrije Traprenovatie Expert overzettreden geniet je van een veilig en stijlvolle trap waar je jaren lang plezier van hebt.
Vraag vandaag nog een kosteloze offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten om jouw gladde trap veilig en stijlvol te maken.

Ronde wenteltrap met zwarte leuning

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.