Trap Bekleden met Verlichting

Ben je het uiterlijk van je trap beu? Wil je de trap opnieuw laten bekleden? Dan ben je bij Traprenovatie Expert op het juiste adres. Onze vakmensen renoveren je trap binnen één dag, zonder hak- en breekwerk. Of je nu je trap wilt bekleden met PVC, vinyl of een hout- of betonlook. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe eenvoudig jouw trap een nieuwe look kan krijgen.

Wanneer je overweegt je trap niet alleen te bekleden maar ook te verlichten, kies je voor een wereld van zowel functionaliteit als esthetiek. De trap laten bekleden met verlichting is een slimme keuze die veiligheid, sfeer en een moderne uitstraling combineert. Het is een trend die steeds meer aan populariteit wint en dat is niet zonder reden.
Trapverlichting kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd en biedt tal van voordelen. In dit artikel ontdek je hoe trapverlichting werkt, waarom het een waardevolle toevoeging is aan je huis en welke opties er zijn om je trap te verlichten.

Hoe werkt trapverlichting?

Trap bekleden met verlichting werkt heel eenvoudig. Meer dan een stopcontact en de vakmensen van Traprenovatie Expert heb je niet nodig.  Eenmaal geïnstalleerde trapverlichting is onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk. De trap bekleden inclusief trapverlichting is een innovatieve oplossing die gebruik maakt van sensoren en led technologie om je trap veilig en aantrekkelijk te maken. Maar welke soorten trapverlichting zijn er?

  • Trapverlichting met sensor: Deze verlichting wordt geactiveerd door beweging, waardoor het licht alleen aangaat wanneer dat nodig is.
  • Trapverlichting draadloos: Voor een strakke installatie zonder zichtbare bedrading.
  • Trapverlichting dimbaar: Hiermee kun je de intensiteit van het licht aanpassen aan de gewenste sfeer.

Waarom kiezen voor trapverlichting?

De keuze voor trapverlichting brengt verschillende voordelen met zich mee. Denk hierbij aan veiligheid want goed verlichte traptreden verminderen het risico op struikelen en vallen. Maar ook sfeer, de zachte verlichting van de led-trapverlichting kan een warme en sfeervolle omgeving creëren. Maar trapverlichting is ook duurzaam want ledverlichting is energiezuinig en gaat lang mee.

Verschillende soorten trapverlichting

Bij Traprenovatie Expert is de keuze reuze als het aankomt op traprenovaties maar ook in de trapverlichting kunnen we voor bijna iedere trap de beste oplossing bieden. Afhankelijk van het type trap en persoonlijke voorkeur, zijn er de volgende verlichtingsopties:

  • Trapverlichting dichte trap: Verlichting die subtiel is weggewerkt in de traptreden of in de trapboom.
  • Trapverlichting open trap: Vaak geplaatst onder de treden voor een veilig en zwevend effect.
  • Trapverlichting inbouw met sensor: Perfect voor een naadloze integratie in de trap en nooit meer in het donker de trap op.
  • Trapverlichting in de leuning: Biedt een extra dimensie aan de verlichting van je trap.

Tips voor het verlichten van je trap

Bij het verlichten van je trap zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om tot een perfecte trapverlichting te komen:

  • Zorg voor een gelijkmatige verdeling van het licht om schaduwen te voorkomen.
  • Kies voor een kleurtemperatuur die past bij de rest van je interieur.
  • Overweeg trapverlichting met bewegingssensor voor extra veiligheid, gemak en energiebesparing.

Bij Traprenovatie Expert ben je aan het juiste adres voor alles voor je trap. Van het bekleden van de trap tot aan balustrades en trapverlichting. Onze vakmensen onderscheiden zich door expertise en kwaliteit. Onze trapverlichtingssystemen zijn niet alleen praktisch en mooi, maar ook onderhoudsvrij omdat we gebruikmaken van ledverlichting. Kies voor een upgrade van je trap die niet alleen je veiligheid verhoogt, maar ook je huis een nieuwe uitstraling geeft. Laat je trap stralen met de verlichtingsoplossingen van Traprenovatie Expert en geniet van een combinatie van veiligheid, comfort, stijl en innovatie.

Trap bekleden met trapverlichting

Geef je trap niet alleen een upgrade, maar kies ook voor veiligheid door te kiezen voor een trap bekleding met trapverlichting door de vakmensen van Traprenovatie Expert. Vraag een kosteloze offerte aan of plan een afspraak in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken en te bespreken.

Traprenovatie-zelf-doen

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.