9.5 / 10 467 reviews 
  òf   Bel mij
DÉ EXPERTS IN TRAPRENOVATIE

Een veilige trap voor uw kinderen. En uzelf.

2 NEWS_READING_TIME_ADD

Naar overzicht

Veilig een trap op- en afgaan is voor jonge kinderen vaak een uitdaging. Het is daarom belangrijk om op en om uw trap tijdig de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om vallen van de trap te voorkomen. Wij geven u een aantal tips. Sommige kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Bij andere kunt u vertrouwen op onze jarenlange kennis en ervaring. Denk bijvoorbeeld eens aan het dichtmaken van uw open trap.  

Vallen van de trap is helaas nog altijd één van de meest ernstige ongevallen die in huis kunnen gebeuren. Met name jonge kinderen vormen een kwetsbare groep. Des te belangrijker is het om op en om uw trap tijdig de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. We geven u een aantal tips die hopelijk niet helemaal nieuw voor u zijn. 

Traphekje plaatsen
Een traphekje kopen en monteren is even simpel als doeltreffend om te voorkomen dat uw jonge kinderen niet zonder toezicht de trap kunnen betreden. Het meest veilig is om zowel boven als onder aan uw trap een hekje te plaatsen. Zodra uw kind in staat is om te rollen of weg te kruipen, is het tijd om de hekjes te monteren. Kinderen houden nu eenmaal van trappen. Als ze de kans krijgen kruipen ze, sneller dan u in de gaten heeft, richting uw trap.

Leren traplopen
Zoals zoveel dingen is ook traplopen een vaardigheid die u uw kind moet leren. Afhankelijk van hoe snel uw kind leert lopen en hoe vaak hij/zij het traplopen oefent, kan dit een tijdje duren.
Gaat u naar boven, laat uw kind dan aan de brede kant van de trap voor u uitgaan. Leer uw kind ook om, zodra het bij de leuning kan, altijd met één hand de leuning vast te pakken. Gaat u de trap af, ga dan altijd voor uw kind uit. Kan uw kind nog niet goed genoeg lopen, dan kan het zittend de trap afschuiven. 

Voorkom struikelgevaar
Nog iets dat u uw kinderen maar beter zo vroeg mogelijk kunt leren: laat nooit voorwerpen achter op de trap. Ook niet onderaan de trap. Als u bijvoorbeeld zelf de trap op en af loopt met een mand vol wasgoed en struikelt over een speeltje dat op de trap is achtergelaten, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. 

Dichte trap is veiliger
Met name voor kleine kinderen is een open trap een stuk onveiliger dan een dichte trap. Omdat de stootborden ontbreken, lopen zij het gevaar dat ze met hun kleine voetjes in de opening stappen. Met alle vervelende consequenties van dien. Door een open trap dicht te maken gaat hun veiligheid en die van u er op vooruit.

Anti-slip treden & trapleuning
Wij kunnen het dichtmaken en renoveren van uw open trap verzorgen met onderhoudsvrije overzettreden van kras- en slijtvaste kunststoffen zoals HPL, PVC en Vinyl. Bovendien zijn deze treden anti-slip. Vanuit veiligheidsoogpunt is het verder aan te raden om uw trap te voorzien van een trapleuning, mocht u deze nog niet hebben.

Publicatiedatum 05/03/2018

Vestiging

Traprenovatie Expert BV

Hoofdstraat 62
6051 AM Maasbracht
Nederland

Postadres
Postbus 7246
6050 AE Maasbracht
Nederland