9.5 / 10 467 reviews 
  òf   Bel mij
DÉ EXPERTS IN TRAPRENOVATIE

Een veilige trap voor senioren

2 NEWS_READING_TIME_ADD

Naar overzicht

Trappen moeten veilig zijn. Zeker als u al iets ouder bent, maar nog zo lang mogelijk in uw eigen huis wilt blijven wonen. Wat u zelf kunt doen of laten doen om uw trap seniorvriende-lijk te maken? We geven u graag een aantal tips.

Verlichting
Het begint met goede verlichting. Op een te donkere trap loopt u onnodig veel risico. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden om met LED-verlichting de traptreden goed zichtbaar te maken. Door ook nog een bewegingssensor te plaatsen, is uw trap altijd goed verlicht op de mo-menten dat u 'm betreedt.

Diepe traptreden zijn veiliger
Nog een punt van aandacht: de diepte van de traptreden. Met name in oudere huizen komen we vaak trappen tegen met treden van bijv. 16 cm diep. Tegenwoordig ligt de standaard rond de 24 cm. Zo'n trap met diepe treden is een 'luiere trap' en loopt veel prettiger. Bij een traprenovatie heeft u de mogelijkheid om treden langer te maken. Hoeveel langer is natuurlijk afhankelijk van de be-schikbare ruimte. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Maak traptreden anti-slip
Een glad oppervlak vergroot de kans op uitglijden. Heeft u bijvoorbeeld een houten trap, dan is het aan te raden om een rubberen anti-slip profiel aan te brengen op de traptreden. Daarbij doet u er goed aan om regelmatig te controleren of de anti-slip profielen nog goed bevestigd zijn. Wilt u de veiligheid van uw trap grondiger aanpakken, dan is een volledige traprenovatie het overwegen waard.

Plaats trapleuningen
Met een stevige trapleuning heeft u letterlijk en figuurlijk veel meer houvast als u een trap op- of afloopt. Zo'n trapleuning moet op de juiste hoogte worden gemonteerd. Vaak wordt gezegd dat de leuning ter hoogte van uw heup moet zitten. Dat komt overeen met ongeveer 85 centimeter. Op die hoogte is een trapleuning goed te gebruiken voor zowel volwassenen als kinderen.

Wees alert
Heeft u uw trap met bovenstaande tips zo veilig mogelijk gemaakt? Dan hebben wij tot slot nog een paar adviezen voor u en alle andere gebruikers van uw trap. Ben alert en neem de tijd wanneer u uw trap betreedt. Houd de leuningen vast en wees extra voorzichtig wanneer er een overgang is tussen schuine, kortere loopvlakken en rechthoekige treden. Zorg er ook voor dat er geen spullen op de trap liggen en meubels op bordessen uw looppad niet blokkeren.

Publicatiedatum 14/05/2018

Vestiging

Traprenovatie Expert BV

Hoofdstraat 62
6051 AM Maasbracht
Nederland

Postadres
Postbus 7246
6050 AE Maasbracht
Nederland